Doucheflux en mensenrechtenliga willen onderzoek naar dood Ilyes Abbedou

EDB
© BRUZZ
11/06/2021

Franstalige mensenrechtenliga 'La Ligue des Droits Humains' (LDH) en Doucheflux roepen op tot een onafhankelijk onderzoek naar de dood van Ilyes Abbedou. Abbedou overleed op 19 januari in een politiecel in de Brusselse Koningsstraat. "Dit drama is geen geïsoleerd geval," klinkt het.

Ilyes Abbedou overleed op dinsdag 19 januari in een politiecel in de Brusselse Koningsstraat. Hij was de avond ervoor opgepakt na een vermeende winkeldiefstal. Abbedou had geen papieren in ons land en moest een nacht in de cel blijven. Hoe hij precies is gestorven, is nog onbekend, maar het parket sluit politiegeweld uit. Doucheflux en La Ligue des Droits Humains eisen nu een onafhankelijk onderzoek naar de dood van Abbedou.

Beide organisaties stellen zich burgerlijke partij in de zaak. "We eisen dat een grondig en onafhankelijk onderzoek wordt uitgevoerd zodat alle licht wordt geworpen op de omstandigheden van dit drama," klinkt het. "Deze tragedie is geen geïsoleerd geval," benadrukt Olivia Venet van de LDH. "Onlangs lieten ook andere mensen het leven terwijl ze in contact waren met de politie."

"In dergelijke omstadindigheden vereist het internationaal recht dat er een onafhankelijk onderzoek wordt gevoerd en waarbij - indien nodig - de verantwoordelijken worden bestraft."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni