| De Louis Delhaize aan de Akenkaai, die geteisterd wordt overvallers

Drie overvallen in vier maanden tijd in superette aan Up-site

EDB
© BRUZZ
04/07/2019

Het Louis Delhaize-filiaal op de Akenkaai, naast de woontoren van Up-site, is in vier maanden tijd drie keer het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Het parket is een onderzoek gestart naar een mogelijk verband tussen de overvallen. “Ik ben ten einde raad", zegt de uitbater. "Ik ben de helft van mijn cliënteel kwijt.”

Op zaterdag 29 juni was het opnieuw zover. De uitbater van de Louis Delhaize-winkel aan de Akenkaai in Brussel, die pas eind augustus 2018 opende, meldt via Facebook dat zijn winkel opnieuw met vertraging opent omwille van een gewapende overval. Hij werd die ochtend rond 7.10 uur opgewacht door drie gemaskerde en gewapende mannen. Dat is al de derde keer in enkele maanden tijd: op 7 en op 24 maart gebeurde hetzelfde, bevestigt het parket.

Voor uitbater Amir Ali Zohrevand is de maat vol. "De laatste keer stonden ze me zelfs op te wachten vanachter een muur. Ze kenden duidelijk mijn rituelen,” vertelt hij aan BRUZZ. Volgens de uitbater vinden de overvallen steeds ’s ochtends plaats en gaan ze met geweld gepaard. “Ze komen aan met wapens en grote messen, en ik word telkens geslagen. Ze stelen elke keer opnieuw de inhoud van de kassa, samen met alcohol en sigaretten."

Zohrevand denkt dat het telkens om dezelfde overvallers gaat. "Ze weten intussen hoe ze hier snel te werk kunnen gaan. Bij de tweede overval was mijn broer aanwezig in de winkel en kregen we allebei slaag. Die gezichten onthoud ik.”

Zohrevand is ten einde raad, en verloor naar eigen zeggen al de helft van zijn cliënteel. “Ik heb twaalf camera’s in mijn winkel en toch zegt de politie elke keer opnieuw dat ze er niets aan kunnen doen. De laatste keer zeiden ze zelfs dat mijn winkel slecht gelegen is. Maar hoe kan dat, vlak naast de woontoren van Up-site?”

Onderzoek naar overvallenreeks

Woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene Ilse Van de Keere bevestigt dat er de laatste maanden drie overvallen plaats hebben gevonden. “Maar dat de winkel slecht gelegen zou zijn, is niet iets wat de politie zegt. Als er camerabeelden zijn, worden die altijd onderzocht.”

Parketwoordvoerster Stephanie Lagasse zegt dat er momenteel een onderzoek naar de feiten loopt. "Het is op dit moment niet duidelijk of er een verband is tussen de drie dossiers. Daarnaast loopt er een onderzoek om de verdachten te kunnen identificeren." Of er al arrestaties plaats hebben gevonden, kon de parketwoordvoerster niet bevestigen.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Justitie , gewapende overval , Delhaize , Upsite , Amir Ali Zohrevand , Ilse Van De Keere , parket Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni