Drie personen bevrijd bij flatbrand in Anderlecht

© Belga
13/12/2019

In Anderlecht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een brand gewoed in een flatgebouw aan de Bergensesteenweg. Daarbij vielen geen gewonden, maar de brandweer moest wel drie personen bevrijden met een luchtladder. De oorzaak van de brand was accidenteel.

Het vuur in het flatgebouw brak omstreeks 03.30 uur uit. Bij aankomst van de brandweer hadden drie personen zich in veiligheid proberen brengen op een balkon op de derde verdieping. Zij werden met een luchtladder naar de begane grond gebracht.

Drie andere personen die via de traphal, door de rook, het gebouw probeerden te verlaten, werden door de brandweer geholpen. De brandweer had het vuur vervolgens ook snel onder controle zodat de schade beperkt bleef.

Geen gewonden

Alle bewoners van het gebouw werden ter plaatse onderzocht door een arts maar niemand moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Sibelga controleerde de elektrische installatie en na verluchting konden alle bewoners het gebouw opnieuw betreden.

Tijdens de bluswerken werd het tramverkeer op de Bergensesteenweg wel stilgelegd en werd de elektriciteitstoevoer naar de bovenleiding van de tram tijdelijk afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Bergensesteenweg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni