Drugskoerier betrapt op luchthaven Zaventem: 'Pastoor vroeg om kledij op te halen'

© PhotoNews
| 18 oktober 2018: staking Aviapartner op de luchthaven van Zaventem.

Een vijftiger die in september op de luchthaven van Zaventem werd betrapt met meer dan 7 kg cocaïne in zijn bagage, hangt een celstraf van 36 maanden boven het hoofd. De man zegt dat hij niet wist dat hij drugs smokkelde.

Nadat de man was geland op Brussels Airport na een vlucht vanuit Sao Paolo, werd hij door de douanediensten aan een controle onderworpen. Daarbij troffen ze zeven dekens aan waarin telkens een pakje cocaïne zat. In totaal vond de douane 7,2 kg drugs met een zuiverheidsgraad van 95 procent.

Na zijn arrestatie ontkende de man dat hij wist dat er drugs in zijn reiskoffer zat. “Meneer verklaarde dat een pastoor hem gevraagd had kledij of schoonmaakmiddelen op te halen in Brazilië”, aldus de openbaar aanklager. “Hij moest de koffer naar Amsterdam brengen en zou daar 1.400 euro voor krijgen. Dat verhaal is volslagen ongeloofwaardig. Ik vorder dan ook een celstraf van 36 maanden voor de beklaagde.”

De advocaat van de man vroeg de rechtbank om zijn cliënt vrij te spreken. “In een sms-bericht heeft hij uitdrukkelijk gevraagd of het zeker niet om drugs ging, en hij heeft daarop een bevestigend antwoord gekregen.” Het vonnis valt op 6 april.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag een gevangenisstraf van 36 maanden gevorderd tegen een 59-jarige man die opgepakt was met 7,2 kilo cocaïne in zijn reiskoffer. De man kwam terug van Brazilië en beweerde niet te weten dat hij drugs transporteerde. Zijn advocaat vroeg de vrijspraak. "Als de rechtbank hem toch schuldig zou verklaren, pleit ik voor een straf met uitstel. Mijn cliënt heeft een zeer besmettelijke ziekte, herpes zoster, en in deze tijden zit hij dan beter niet in de gevangenis."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?