Duizendtal betogers pleiten voor regularisatie sans-papiers

© PhotoNews
| Theo Francken, staatssecretaris voor asiel en migratie (N-VA.)

Ongeveer 1.100 personen hebben zondag in Brussel betoogd voor extra regularisaties van sans-papiers, en tegen het Europees migratiebeleid.

De betogers pleitten onder meer voor een open migratiebeleid, met respect voor de mensenrechten, het sluiten van gesloten centra en een einde aan het criminaliseren van sans-papiers en personen die solidair zijn met hen.

De betoging vertrok omstreeks 14 uur aan het station van Brussel Noord, waar zich tot voor kort nog dagelijks honderden (transit)migranten verzamelden. Ondertussen vonden er daar meerdere politieacties plaats, waardoor een groot aantal sans-papiers het station verliet.

De betogers vragen de regularisatie van sans-papiers op basis van criteria als hun verankering in Belgiƫ, hun kwetsbaarheid en hoe lang hun procedure al loopt.

Tot slot hamerden de betogers nog op het belang van de gezondheid en opleiding van jonge sans-papiers, en moet er volgens hen harder opgetreden worden tegen het misbruik van migranten die zich illegaal in ons land bevinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?