Ecolo Molenbeek eist spoedzitting over financiële transacties bij jeugd Union

© PhotoNews
| Union Saint-Gilloise.
Updated: 27-01-2020 - 20:54

Fractiechef van Ecolo Molenbeek Karim Majoros eist een spoedzitting, nadat Molenbeeks schepen Abdellah Achaoui (PS) beschuldigd wordt van gesjoemel bij de jeugdwerking van voetbalclub Union Saint-Gilloise.

Volgens het Franstalige onderzoeksmagazine Medor zou Abdellah Achaoui (PS), tweede schepen in Molenbeek, gesjoemeld hebben met geld van l'Ecole des Jeunes de l'Union, de jeugdwerking van RUSG. Achaoui is voorzitter van de jeugdwerking en zou op 8 november de bankkaart van de jeugdwerking van Union gebruikt hebben om 6.500 euro af te halen, om onduidelijke redenen.

Op 29 november zou Achaoui 2.500 euro hebben afgehaald, de dag nadat de jeugdwerking een gewestelijke subsidie van 160.000 euro had ontvangen. Achaoui zou zichzelf ook een loon uitkeren van 2.000 euro als adviseur, terwijl hij als voorzitter van de jeugdwerking niet betaald zou mogen worden.

"Wij vallen uit de lucht", reageert de woordvoerder van Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux in La Dernière Heure. "Wij gaan meer informatie opzoeken en spelen de kaart van de transparantie. Als wat Medor schrijft, klopt, zal onze reactie ondubbelzinnig zijn."

Intussen heeft ook Molenbeeks gemeenteraadslid Karim Majoros (Ecolo) gereageerd vanop de opppositiebanken. Hij eist een spoedzitting van de gemeenteraad. Achaoui zelf was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

De jeugdwerking van Union is een vzw die losstaat van de profclub. "Wij zijn bezig met het opkuisen van die vzw, maar hebben het volste vertrouwen in die persoon in kwestie", vertelt een bron binnen de voetbalclub. Er zouden legitieme redenen geweest zijn voor het afhalen van het geld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?