Een alternatieve atlas voor Brussel

© Subjective Editions
| De subjectieve atlas brengt Brussel op een andere manier in kaart.

Meer dan 80 creatievelingen hebben de handen in elkaar geslagen voor de 'Subjectieve Atlas van Brussel'. Dat unieke boek wordt donderdagavond voorgesteld en biedt een verfrissende kijk op onze hoofdstad.

Alternatieve stratenplannen of fotoreportages, grafische voorstellingen of kleurprenten. Zolang het maar een nieuwe kijk op Brussel geeft, hoort het thuis in de Subjectieve atlas van Brussel.

Subjective Atlas Of Brussels
© Subjective Editions
| De kunstenaars designden ook alternatieve vlaggen

Het project groeide uit de tentoonstelling Occupation: Designer. Die liep vorig jaar bij MAD. Tijdens die expo konden bezoekers in ateliers met ontwerpster Annelys de Vet aan de slag om hun blik op Brussel te visualiseren.

Samenwerkingsverband

De Vet is nu ook eindredacteur van het nieuwe boek, maar het werd een heel coöperatief project. De hulp kwam uit verschillende hoeken. Naast studenten van de Academie van Anderlecht en kunstenaars van Globe Aroma maakte ook designer Amina Saadi een ontwerp. Er was zelfs inbreng van een heleboel Brusselse ketjes.

Subjective Atlas Of Brussels
© Subjective Editions
| Laurence Vigin bracht een fietsroute door Brussel in kaart

Uitgeverij Subjective Editions is trouwens niet aan haar proefstuk toe. Eerder maakten ze al atlassen van onder andere Friesland, Palestina of de provincie Henegouwen.

Boekvoorstelling

De Subjectieve Atlas wordt vanavond voorgesteld in de Beursschouwburg. 9 kunstenaars die eraan meewerkten delen er, net als in het boek, hun verfrissende kijk op Brussel. Je kan er uiteraard ook een exemplaar bemachtigen. Wie zelf een subjectieve atlas van Brussel wil, betaalt daarvoor €19,50. En haast je, want er zijn maar 2.000 exemplaren beschikbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?