Elke wijk haar eigen bier. Dat is het plan dat drie Brusselse vrienden samen bedachten en nu in praktijk brengen. Op basis van de specifieke kenmerken van een bepaalde buurt, bepalen ze telkens de ingrediënten en de lay-out voor een nieuw wijkbiertje. Proefde u het Drie-Lindenbiertje uit Watermaal-Bosvoorde al?

Aan het productieproces gaat gedegen onderzoek vooraf. Om te weten te komen wat een wijk kenmerkt, gaan Bruno, Greg en Vivi, drie Brusselse vrienden met een gedeelde passie voor bier, telkens een gesprek voeren met de lokale handelaars en bewoners. Op basis van die anekdotes ontstaan de ideeën voor het recept.

Zo kwam het Drie-Lindenbiertje, genoemd naar een rondpunt in Watermaal-Bosvoorde, tot stand. Drie verschillende soorten graan, drie verschillende soorten hop en – uiteraard – een vleugje linde: ziehier het Drie-Lindenbiertje. “Op deze manier is het recept van het biertje steeds rechtstreeks verbonden met de regio vanwaar het afkomstig is,” vertelt Greg Malcause aan BRUZZ.

Enkel verkocht in de wijk

Maar daar stopt het niet. Om het lokale aspect kracht bij te zetten, worden de wijkbiertjes bovendien enkel en alleen verkocht in de wijk waarvan ze afkomstig zijn. Daarnaast bevatten de etiketten op de flesjes enkele leuke weetjes over de geschiedenis van de wijk. “Ook de naam van het biertje is geïnspireerd op de wijk,” zegt Greg.

“De verschillende ingrediënten die we gebruiken, zorgen ervoor dat onze biertjes erg verschillend smaken,” vertelt Greg. Toch proberen de makers hun bier zo toegankelijk mogelijk te houden door niet te veel alcohol te voegen of door heel verrassende smaken te vermijden.

“We willen Brusselaars aansporen om hun ideeën over een biertje voor hun wijk met ons te delen,” voegt Greg toe. “Zo hopen we op korte termijn meer wijkbiertjes op de markt te kunnen brengen.”

Het eerste biertje verscheen begin maart. Het volgende staat gepland in mei en is opnieuw geïnspireerd op een Brusselse wijk.

bières des quartiers wijkbieren

| De drie vrienden delen een passie voor bier

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Watermaal-Bosvoorde , Samenleving , bier

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni