Nieuwe biertempel in Wielswijk

1311_wiels_c_kristien_daem.jpg
De Wielswijk heeft al een bierverleden. Kunstencentrum Wiels was ooit een brouwerij. Nu krijgt de wijk er een nieuwe biertempel bij: Dekkera, de plek in Vorst voor lokaal artisanaal bier.

Met Dekkera is de Wielswijk in Vorst een nieuwe biertempel rijker. De artisanale bierwinkel opent binnenkort de deuren na een succesvolle crowdfunding. Je zal er niet alleen bier kunnen degusteren en kopen, er komt ook een lokale traiteur, Les Voisines.

Dekkera strijkt neer in de Decosterstraat, tussen het kunstencentrum Wiels en het Dudenpark. De bieren die er te koop zijn, zullen uit een straal van maximum 200 kilometer rond de zaak komen. Er is enkel plaats voor kleine brouwers.

Er komt niet alleen een bierwinkel, waar om en bij de 250 lokale en artisanale bieren te koop zullen zijn en 60 soorten gedronken zullen kunnen worden, er komt ook een lokale traiteur.

Crowdfunding

Les Voisines moet een lokaal verankerde, no nonsense eetplek worden. "Toen we over ons project vertelden, waren buurtbewoners tevreden dat ze niet langer naar Sint-Gillis zouden moeten gaan om te vinden wat ze zochten," zegt bezieler Sylvain Lecompte in de krant La Libre Belgique. Nu kunnen ze dus hun artisanale hart ophalen in Vorst.

Eind december slaagde bezieler Sylvain Lecomte erin genoeg geld te verzamelen via een crowdfunding, waardoor een opening eindelijk in zicht is. Wanneer Dekkera en Les Voisines de deuren openen, is wel nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?