Eén op twintig Brusselse coronatests resulteert positief

© PhotoNews
| Een covid-19-test.

Het Nationaal Crisiscentrum noteert nogmaals een week met stijgende coronacijfers. Gemiddeld komen er dagelijks 547 nieuwe gevallen bij, oftewel een stijging van 22 procent. Onze hoofdstad blijft een broeihaard voor het virus. “De meeste coronabesmettingen worden genoteerd in Brussel.

Het Crisiscentrum meldt opnieuw een stijging van het aantal coronabesmettingen in ons land. Daarbij vallen de slechte Brusselse cijfers op, maar dat komt ook omdat het Brussels gewest meer test dan andere regio’s.

Toch levert vijf procent van alle testen die in Brussel worden afgenomen een positief resultaat af. De besmettingsgraad blijft nog altijd het hoogst in de groep van twintigers. “Misschien gaat u dit weekend naar een voetbalwedstrijd of toneelvoorstelling,” klinkt het bij Steven Van Gucht, hoofdviroloog van Sciensano. “Deze sectoren mogen gesteund worden na de afgelopen periode. Maar zoals u deze sportieve of artistieke prestaties bewondert, zo moet u ook de maatregelen blijven respecteren. Denk aan de inspanningen die deze sectoren hebben geleverd om weer open te gaan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?