Eerste Belgische 'vegan slager' in Brussel

© The Vegan Butcher's Choice via Facebook
| Federica Boddi en Benoit Van den Broeck van The Vegan Butcher's Choice

In Brussel is een koppel gestart met de productie van veganistische vleesvervangers. Het gaat om de eerste 'vegan slager' in België. The Vegan Butcher's Choice maakt producten met namen als Happy Steak, Chicken Hugs en Sweet Blue.

Elders in de wereld zijn ze aan een opmars bezig en nu heeft ook Brussel een 'veganistische slager', weet La Dernière Heure. In april lanceerden Federica Boddi en Benoit Van den Broeck The Vegan Butcher's Choice. Hun producten, veganistische vleesvervangers, produceren ze in Brussel en worden verkocht in restaurants, winkels en zelfs frituren, van Brugge tot Luik, en zelfs in het Franse Lille.

"Wij willen een andere invulling geven aan het concept van slager. Het is een kwestie van producten die rijk aan proteïnen zijn aan te bieden, zonder onschuldige dieren uit te buiten", zegt het koppel aan La DH.

'Klimaat en ethiek'

Bij de productie maakt het koppel vooral gebruik van lokale producten en streeft het naar low waste, om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. "Er is een grote vraag naar onze producten, want mensen zijn zich steeds meer bewust van de impact van de vleesindustrie op het klimaat. Ook ethiek speelt een rol", klinkt het.

Naast 'happy steak' en 'chicken hugs', maakt het koppel producten met namen als 'I heart salami' en 'gentle cheddar'. Omdat de vraag zo groot is, wil het koppel binnenkort extra personeelsleden aannemen en uitbreiden.

aze
© The Vegan Butcher's Choice
| 'I heart salami'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?