Eerste coronaveroordeelde van het land alweer betrapt

© PhotoNews
| Naleving lockdownmaatregelen om het coranavirus in te dijken: verscherpte politiecontroles door politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

De 23-jarige man die minder dan twee weken geleden als eerste in het land werd veroordeeld omdat hij de coronamaatregelen meermaals aan zijn laars lapte, is alweer betrapt op het niet naleven van de regels rond ‘social distancing’. De man mag zich volgende week opnieuw verantwoorden voor de rechtbank en riskeert nu een zwaardere straf.

De man kreeg op 24 april door de correctionele rechtbank van Brussel een werkstraf opgelegd van 125 uur nadat hij eind maart in Sint-Jans-Molenbeek in enkele dagen tijd vier keer was betrapt toen hij op straat onvoldoende afstand hield en de maatregelen rond het coronavirus niet naleefde.

Na het vonnis gaf de beklaagde verschillende interviews waarin hij verklaarde dat hij zijn straf terecht vond en dat hij voortaan de regels rond ‘social distancing’ zou naleven.

Niets blijkt echter minder waar te zijn. Minder dan een week na zijn veroordeling werd de man op het Voltaireplein in Sint-Jans-Molenbeek betrapt met enkele vrienden, dat meldt het Brusselse parket, dat daarmee de berichtgeving van La Dernière Heure bevestigt.

“Het klopt dat hij alweer werd betrapt en het parket heeft de man opnieuw gedagvaard”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “Hij verschijnt op 15 mei om 14u voor de rechtbank in een snelrechtprocedure.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?