Eerste duurzame pumptrack in Brussel-Stad

Eerste pumptrack op Brussels grondgebied.

Fietsen over een circuit van bulten en bochten kan voortaan ook in Brussel. Op de site Greenbizz II in Laken is dinsdag de eerste pumptrack op het grondgebied van Brussel-stad ingehuldigd. De fietsinstallatie werd volledig opgebouwd uit gerecycleerde materialen.

Een pumptrack is een fietsparcours dat bestaat uit meerdere uitdagende bochten en bulten waar de fietsers hun evenwicht en behendigheid kunnen testen. Het circuit op de hoek van de Dieudonné Lefèvrestraat en de Claessensstraat bestaat uit gerecycleerd plastic voor de bulten en houten elementen voor de bochten. De funderingen en de rest van het parcours zijn opgebouwd uit zand, aarde en puin.

Het circuit kan perfect verplaatst worden naar een andere locatie. "Kinderen kunnen hier hun eerste 'trapjes' doen. Iedereen kan in een veilige omgeving en op haar of zijn eigen ritme de technieken van het fietsen onder de knie krijgen: van evenwicht tot snelheid", vertelt Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Ecolo-Groen).

Multifunctioneel

Het gaat om een tijdelijke bezetting, want momenteel is er met citydev.brussels, de eigenaar van de grond, een overeenkomst voor twee jaar. Die kan met nog eens twee jaar verlengd worden.

De pumptrack is slechts één onderdeel van deze nieuwe ontmoetingsplek. Daarnaast wordt er ook stadslandbouw in de kijker gezet. "Naast deze sportvoorziening zal het terrein ook worden voorzien van groen en plantenbakken. Op deze multifunctionele plek kunnen kinderen de geneugten van het fietsen ontdekken, terwijl hun ouders kennismaken met stedelijke en duurzame landbouw", aldus Brussels schepen van Klimaat en Sport Benoit Hellings (Ecolo-Groen).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?