Eerste gele hesjes opgepakt in Brussel

© MS/ BRUZZ
Updated: 08-12-2018 - 10:57

In de Wetstraat en in het Zuidstation zijn zonet de eerste gele hesjes opgepakt door de Brusselse politie. In de Wetstraat gaat het om drie mensen. In de Brusselse treinstations al om een vijftigtal.

Het drietal in de Wetstraat werd eerst gecontroleerd, en geboeid naar een politiewagen geleid. Dat gebeurde zonder enige vorm van geweld.

Hetzelfde tafereel in het Zuidstation. Daar worden mensen tegengehouden bij het verlaten van het perron. Zij dragen geen hesjes maar hebben er wel een bij. Ook zij worden gehandboeid. Sommige mensen met een geel hesje worden niet gearresteerd, maar hun hesje wordt wel in beslag genomen. Aan het centraal station werden

"We controleren iedereen die naar Brussel komt om deel te nemen aan de actie van de 'gele hesjes', zegt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. "Wie verdachte of gevaarlijke voorwerpen bij heeft, wordt administratief aangehouden. Voorlopig gaat het om een vijftigtal personen."

De Brusselse politie is zaterdag zowel in uniform als in burger in groten getale aanwezig op het terrein en houdt de situatie ook via de sociale media nauw in de gaten. Voorlopig is alles nog rustig in de hoofdstad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?