Eerste steen cohousing voor ouderen gelegd

In Schaarbeek heeft een hele schare ministers de eerste steenlegging van het woonproject Biloba bijgewoond. Biloba herbergt sociale woningen voor ouderen met gemeenschappelijke ruimte, en een ontmoetingsplaats.

Het complex in de Plantenstraat  in Schaarbeek herbergt veertien eenkamerappartementen en een tweekamerappartement, en daarnaast onder andere een gemeenschappelijke ruimte voor de huurders, een bezinningsruimte, een ziekenzaal en conciërgewoning en een gemeenschappelijke keuken.

Daarnaast wordt er een dagontmoetingscentrum ingericht met ontmoetingszaal, vergaderzaal en lokalen voor het personeel. Dat moet ook ouderen die in de wijk wonen, helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

De lijst van betrokken excellenties is lang: staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis; ministers Evelyne Huytebroeck en Brigitte Grouwels, belast met Bijstand aan Personen; Rachid Madrane, belast met Sociale Actie; Pascal Smet, Vlaams Minister voor Brussel; en daarnaast nog vertegenwoordigers van de Schaarbeekse Haard en de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM).

"De initiatiefnemers hebben een indrukwekkend aantal overheden en overheidsinstellingen weten te overtuigen", becommentarieerde Pascal Smet. "Zo werd het een project waarvoor niet alleen iedereen bevoegd was, maar waarvoor ook iedereen zich verantwoordelijk getoond heeft."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?