Eerste vrouwelijke gevangenen overgeplaatst naar Haren

haren_gevangenis_jp.jpeg
© JP
| De gevangenis van Haren.
© JP
| De gevangenis van Haren.

De overplaatsing van gedetineerden van de oude Brusselse gevangenissen naar het nieuwe complex van Haren is maandag begonnen. Dat heeft woordvoerder Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen bevestigd na een bericht van RTBF.

Alle gedetineerden van de vrouwengevangenis van Berkendael worden maandag en dinsdag overgeplaatst. Het gaat niet alleen om de veroordeelden, maar ook om de geïnterneerden en de vrouwen die in voorarrest zitten. In totaal gaat het om 78 personen.

In de loop van volgende week is het dan de beurt aan de inwoners van de gevangenis van Vorst om naar Haren te worden overgeplaatst. In eerste instantie zal het alleen gaan om veroordeelde gedetineerden.

De gevangenis van Sint-Gillis zal langer openblijven vanwege de overbevolking van de gevangenissen van het Brusselse gewest.

De nieuwe Brusselse "megagevangenis" ligt in het noorden van het gewest, in de Witloofstraat in Haren. Ze biedt plaats aan 1.190 gedetineerden en zal op termijn de verouderde gevangenissen van Berkendael, Vorst en Sint-Gillis vervangen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?