Eigenaars Maison du Peuple openen nieuw café aan Vrijheidsplein

© google

De eigenaars van het bekende Maison du Peuple openen in september een nieuw café op het Vrijheidsplein. ‘Caberdouche’ wil mikken op de werknemers van de verschillende parlementen in de buurt. “Geen bordeel, maar een brasserie met een knipoog naar dat soort bars”, zegt eigenaar Olivier Winnepenninckx.

In augustus 2015 maakte brouwerij AB Inbev bekend twee volkscafés op het Vrijheidspleintje - vlakbij Madou - te willen sluiten en vervangen door één grote brasserie. Daartegen was protest van buurtbewoners maar dat was tevergeefs. De cafés staan al een hele tijd leeg, te wachten op een nieuwe invulling.

“Na twee jaar van voorbereiding, hebben we nu eindelijk de bouwvergunning”, zegt Olivier Winnepenninckx aan BRUZZ. Hij is mede-eigenaar van het bekende Maison du Peuple, op het Sint-Gillisvoorplein. Een klein jaar geleden opende hij al een tweede café aan het gemeentehuis van Sint-Gillis, en nu komt daar dus een derde zaak bij.

“In Brussel betekent ‘Caberdouche’ zoveel als buurtcafé, maar ik weet dat het in het Nederlands iets anders wil zeggen”, lacht Winnepenninckx. “We refereren daar ook naar, door bijvoorbeeld de banken met fluweel te bekleden.”

Winnepenninckx mikt op de werknemers van de verschillende parlementen in de buurt met bediening aan tafel en een brasseriekeuken. In het weekend, wanneer de buurt eerder doods is, hopen ze met een brunch het pleintje, met een terras van 200 personen, te doen vollopen.

De opening is gepland voor september 2017.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • De obesitas-epidemie: kwart Brusselse kinderen te dik
  • Adriana Costa Santos leidt vrijwilligersoperatie in Maximiliaanpark
  • De laatste week van Jean-Pierre Bruneau
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
deze week
  • Children of the revolution: Wiels remembers the lost art of Sophie Podolski
  • Laurence Vielle & Els Moors: dichters op ronde
  • Mathilde Renault: Chanteuse inspirée par la nuit
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
Neem een abonnement
Lees ook