Els Ampe wil alle 65-plussers in quarantaine

© PhotoNews
| Els Ampe (Open VLD) in het Vlaams parlement.

Els Ampe, een van de vier kandidaten voor het voorzitterschap van Open VLD, heeft vijf voorstellen om de impact van corona in te dijken. Ze pleit onder meer voor een volledige quarantaine voor 65-plussers, maar wil ook dat er niet meer cash betaald wordt en er geen kaartjes meer worden geknipt op treinen. "De politiek onderschat corona."

Vlaams Parlementslid Els Ampe vernam naar eigen zeggen uit goede bron dat een aantal voetbalploegen uit 1A overwegen om dit weekend zonder publiek te spelen. Als het van Ampe afhangt, vinden alle voetbalwedstrijden in de nationale afdelingen achter gesloten deuren plaats.

Daarnaast pleit Ampe voor een volledige quarantaine voor 65-plussers. "70-plussers hebben bijvoorbeeld 20 keer meer kans om te sterven aan corona dan 40-plussers", aldus Ampe. Volgens haar volgt ze met haar voorstellen de lijn van viroloog Marc Van Ranst. "De politiek onderschat corona," vindt Ampe.

Daarnaast stelt Ampe ook voor om tijdelijk geen cash betalingen uit te voeren en kaartjes knippen op treinen moet voorlopig ook stoppen. Ten slotte wil het Vlaams Parlementslid uit Brussel dat universiteiten en secundaire scholen alleen online lesgeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?