Twintiger met Aziatische roots aangevallen uit coronavrees

© Bart Dewaele
| Het Zuidstation en de Zuidwijk.

Een man van Aziatische origine incasseerde zaterdagavond op de Fonsnylaan aan het Zuidstation enkele klappen, naar eigen zeggen omdat hij werd geassocieerd met het coronavirus. Zijn aanvaller had een mes in zijn handen, maar werd door omstaanders tegengehouden.

Het Brussels parket bevestigt woensdag dat de lokale politie zaterdagavond rond 23.00 uur werd opgeroepen voor een geval van slagen en verwondingen aan de Fonsnylaan. Een 24-jarige man van Aziatische origine was daar fysiek aangevallen.

Zijn belager, een 22-jarige man, zou meermaals "corona" hebben geroepen. De dader had een mes in zijn handen. Omstaanders kwamen wel op tijd tussenbeide om de twee uit elkaar te halen. De man met Aziatische roots hield geen letsels over aan de vechtpartij.

De aanleiding van de vechtpartij is niet duidelijk. Eerder op de avond had de aanvaller al ruzie gezocht met een derde man, die zich daarbij verdedigde met een stukgeslagen fles. De verdachte werd opgepakt en nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem na verhoor vrijliet. Het onderzoek loopt nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?