Vrouw van Aziatische origine belaagd: 'Ze scholden me uit voor coronavirus'

© Photonews

Een Brusselse vrouw van Aziatische origine heeft klacht ingediend nadat ze zondag werd belaagd door 5 jongeren in de bus in Schaarbeek. Het slachtoffer werd bedreigd met geweld, bespuwd en bijna bestolen.

“Een groep van 5 jongeren scholden me uit voor coronavirus,” aldus het slachtoffer op Facebook. De jongeren stapten zondag met haar op een bus, bedreigden haar en probeerden haar gsm van haar af te nemen.

Het slachtoffer dreigde de politie te bellen en de jongemannen stapten van de bus. "Ze riepen dat ik mijn mond moest houden en bespuugden mij," aldus het slachtoffer. Bij RTBF getuigde het slachoffer dat ze spuug over haar handen, op haar sjaal, in haar haren en op haar jas had.

Discriminatie

De politie Brussel Noord heeft contact opgenomen met de vrouw in kwestie, ook gaf ze aan in haar originele post dat ze klacht zou gaan indienen. Ondertussen zou de klacht wegens discriminatie, bedreigingen van fysiek geweld en beledigingen door de politie zijn opgenomen.

“Het coronavirus heeft mensen niet racistisch gemaakt," aldus het slachtoffer bij de RTBF, "maar het wordt nu wel gebruikt als een excuus om bepaalde groepen in de samenleving aan te vallen op basis van hun origine”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?