| Soul Caravane gaf buurtbewoners vorig weekend al een voorsmaakje van het Elsens staycation-programma.

Elsene lanceert cultureel programma voor thuisblijvers

SG
© BRUZZ
19/06/2020

Elsene heeft een programma met culturele activiteiten in petto voor al wie deze zomervakantie thuisblijft. De gemeente werkt hiervoor samen met lokale culturele artiesten en voorziet alle evenementen van de nodige veiligheidsmaatregelen.

Een staycation hoeft niet saai te zijn, althans niet als het van Elsens burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) afhangt. Samen met lokale kunstenaars voorziet de gemeente de hele zomer activiteiten voor jong en oud.

Op het Fernand Cocqplein zullen wekelijks concerten plaatsvinden, Franstalige en Nederlandstalige bibliotheken zullen lezingen organiseren in de parken en het Elzenhof voorziet een paar “bijzondere kampeerdagen”. Ook is er sprake van een openluchtbioscoop en een “City Safari om schatten in de buurt te ontdekken.”

De bovengenoemde initiatieven zijn wel nog in ontwikkeling. “Meer informatie volgt de komende weken,” vertelt Ken Ndiaye (Ecolo), Schepen van Cultuur. Wie up-to-date wil blijven kan terecht op de gloednieuwe Facebookpagina Staycation XL. Daar staan al enkele evenementen gepland, waaronder een expo van See U.

Meertalig en goedkoop

“We vonden het belangrijk om kunstenaars snel weer aan de slag te laten gaan,” besluit Doulkeridis. “Verder is het ook belangrijk dat het publiek de weg terugvindt naar de cultuur. Omdat we de evenementen voor iedereen toegankelijk willen maken, wordt alles aangeboden in verschillende talen en aan democratische prijzen, of helemaal gratis.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, staycation, Openluchtevenementen, publieke evenementen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni