Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, met mondmasker

| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node

Emir Kir wil voorrang voor gemeentepersoneel op wachtlijst voor vaccin

EDB
© BRUZZ
07/04/2021

Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, en het college van schepenen pleiten voor een prioritaire plek voor het eerstelijnspersoneel van de gemeente in het wachtlijstsysteem voor vaccins. “Het enthousiasme van het publiek voor het systeem van de last minute vaccins is positief, maar we moeten prioriteiten kunnen stellen in het systeem, en het gemeentepersoneel moet hier deel van uitmaken.”

Enkele dagen voor de lancering van het Doctena-systeem, het platform waarvan het Brussels Gewest gebruik zal maken om last minute afspraken voor vaccins mogelijk te maken, pleiten burgemeester Kir en het schepencollege van Sint-Joost-ten-Node ervoor om in dat systeem prioriteit te kunnen geven aan het eerstelijnspersoneel van de gemeente.

Volgens het persbericht is Kir van plan om Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) hierover bewust te maken. Bovendien zou er spoedig een overleg worden georganiseerd met de vakbonden die hun bezorgdheid uitten over de bescherming van het gemeentepersoneel.

“Tijdens de hele duur van de pandemie stond het gemeentepersoneel van de eerste lijn klaar om ten dienste te blijven van de bevolking,” aldus Kir. “Vandaag erkenning tonen aan onder meer leerkrachten, maatschappelijk werkers, kinderverzorgsters, gemeenschapswachten, schoonmaakploegen, parkeerwachters, loketpersoneel (…) en alle andere eerstelijnsfuncties, houdt ook in dat hen de bescherming moet worden geboden van een vaccin.”

“Het enthousiasme van het publiek voor het systeem van de last minute vaccins is positief, maar we moeten prioriteiten kunnen stellen in het systeem, en het gemeentepersoneel moet hier deel van uitmaken,” klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni