Energieleverancier Aeco stopt de activiteiten

© Belgaimage
| Een gasmeter in een Brusselse kelder.

De historisch hoge prijzen voor elektriciteit en aardgas dwingen opnieuw een energieleverancier om de handdoek te gooien. Aeco - een kleine leverancier - zegt de activiteiten te stoppen. Brusselse klanten krijgen 25 dagen om een nieuwe leverancier onder de arm te nemen.

Aeco is een kleine leverancier, maar was wel actief in de drie gewesten. Op de klantensite zegt het bedrijf zijn activiteiten te stoppen. "Als gevolg van de sinds begin januari 2021 sterk gestegen prijzen van elektriciteit en gas zijn wij helaas niet langer in staat onze klanten met energie te voorzien", klinkt het.

De Brusselse energieregulator Brugel bevestigt dat vanaf 1 maart Aeco de toegang is ontzegd tot het net. In Wallonië zou de procedure om de leveringsvergunning in te trekken zijn ingeleid. In Vlaanderen is Aeco een erg kleine leverancier, met een 500-tal elektriciteits- en een 100-tal gasklanten. De Vreg is op de hoogte dat het bedrijf stopt. Het heeft daarover overleg gehad met Aeco. Maar ondanks de boodschap van Aeco dat het stopt, is "geen enkele procedure daarover lopende", aldus een woordvoerster.

Coöperatieve vennootschap

Woordvoerster van Brugel Adeline Moerenhout laat weten dat Aeco in Brussel 831 gasklanten bediende en 2.206 elektriciteitsklanten. Het gaat zowel om residentiële als professionele klanten. "Daarmee was Aeco een relatief kleine speler. Om klant te zijn, moest je eerst lid worden van de coöperatieve vennootschap Aeco, voorheen Energie2030. Het was met andere woorden geen grote, commerciële speler."

Brusselse klanten die bij Aeco waren aangesloten zullen eerstdaags een brief van Sibelga ontvangen. "Vervolgens krijgen zij 25 dagen de tijd om eventueel een nieuwe leverancier onder de arm te nemen," legt Moerenhout uit. "Indien ze dat niet doen, schakelen zij automatisch over naar de noodleverancier. Voor Brussel is dat Engie Electrabel. Er zal in geen geval een onderbreking in de levering van energie aan voormalige klanten van Aeco plaatsvinden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?