Enkel Brussel-Zuid de klok rond open voor daklozen

Daklozentelling 2020 12 Daklozentelling 2020 12
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Daklozentelling 2020 12
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Daklozentelling 2020 12
Updated: 09-02-2021 - 15:05

Alain Maron heeft samen met de NMBS beslist om het Zuidstation open te houden voor daklozen. Eerder heette het dat de drie grootste stations open zouden blijven, maar dat werd herroepen.

Afgelopen nacht bleven de drie grootste Brusselse stations open, om zo daklozen te helpen in deze barkoude nachten. Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) liet weten dat die maatregel ook de volgende dagen zou gelden.

In de loop van dinsdag moest het kabinet van zijn Brusselse collega en partijgenoot Alain Maron die communicatie bijsturen. Enkel Brussel-Zuid zal openblijven voor daklozen, mensen die in de andere stations overnachting zoeken zullen door agenten van Securail naar Brussel-Zuid worden doorverwezen.

Allemaal bezet

Er zijn momenteel 3.120 bedden beschikbaar voor daklozen, en die zijn quasi allemaal bezet, erkent François Bertrand, directeur van Bruss’Help, de organisatie die de hulp aan daklozen in het gewest coördineert. "Nog nooit zijn er zo veel beschikbare plekken geweest in opvangcentra," voegt de woordvoerder daaraan toe in een gesprek met BRUZZ.

"Het doel is duidelijk: we mogen niemand weigeren. Iedereen die op een opvangplaats aast, moet er ook eentje krijgen." Welke maatregelen nog allemaal getroffen worden om daklozen hulp te bieden moet nog blijken. Een persconferentie hierover staat gepland voor deze namiddag.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?