Erasmushogeschool ziet door corona populariteit gezondheidsopleidingen stijgen

© Peter Dhondt-BRUZZ

Nu het nieuwe academiejaar bijna van start gaat, ziet Erasmushogeschool Brussel een aantal tendenzen in de inschrijvingen. Door de huidige gezondheidscrisis winnen de opleidingen binnen de gezondheidsector aan populariteit.

Aan de Erasmushogeschool zijn er beduidend meer studenten die zich inschrijven voor opleidingen in de gezondheidszorg. “Niet alleen de opleidingen Biomedische Laboratoriumtechnologie en Verpleegkunde doen het goed. Ook Vroedkunde en Voedings- en & Dieetkunde zitten in de lift”, legt algemeen directeur Ann Brusseel uit. "Door de gezondheidscrisis krijgen mensen een duidelijker beeld over beroepen zoals verpleegkundige of laborant. Dit zorgt blijkbaar voor een positieve aantrekkingskracht bij studiekiezers.”

Onverwacht meer inschrijvingen

Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel schreven opvallend meer studenten zich in. Vooral de stijging in het aantal buitenlandse studenten is opmerkelijk. De digitale ommezwaai kan daarbij een verklaring zijn. Veel internationale studenten kunnen meedoen aan online proeven en hoeven niet naar de campus te komen voor hun inschrijving.

Volgens Brusseel van Erasmushogeschool Brussel leeft er toch een grote behoefte bij toekomstige studenten om fysiek naar de campus te komen voor ze zich inschrijven. “Onze digitale infodagen eerder dit jaar verliepen erg vlot. Maar de infodagen op de campus die nu in september plaatsvinden zijn een echt succes.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?