Pogge Erfgoeddag

| Pogge Erfgoeddag

Door het coronavirus gaat de Ergoeddag dit jaar niet door. "De risico's voor de gezondheid van de organisatoren en bezoekers zijn te groot", zegt organisator Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

De Erfgoeddag zou normaal op zaterdag 25 en zondag 26 april zijn 20ste verjaardag vieren. "Vanuit de erfgoedsector zelf kwamen meer en meer signalen dat de meer dan 885 geplande activiteiten maar beter niet konden doorgaan", zegt Faro echter. De vzw besliste nu om het evenement af te gelasten.

"Het spreekt voor zich dat het welzijn van de tienduizenden bezoekers en de meer dan 615 erfgoedorganisaties primeert." Om de inspanningen en voorbereidingen van de cultureel-erfgoedsector van dit jaar te laten renderen, wordt het thema van dit jaar - "De Nacht" - verschoven naar de editie van 2021. Het vooropgestelde thema voor 2021 - "Onderwijs" - wordt op zijn beurt overgeheveld naar 2022.

"Gezien de coronacrisis een grote impact heeft op het onderwijs, is het nu al duidelijk dat de voorbereidingstijd voor een echte samenwerking tussen de onderwijs- en cultureel-erfgoedsector te kort is", luidt het

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Events & Festivals , Brussels erfgoed , Erfgoed Brussel , Erfgoeddag , coronamaatregelen , coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni