Etterbeek krijgt politiepaarden

© PhotoNews
| 8 december 2018: politie te paard tijdens manifestatie gele hesjes.
Updated: 04-04-2019 - 18:15

Er zullen binnenkort politieagenten te paard patrouilleren in Etterbeek. Burgemeester Vincent De Wolf (MR) heeft daarover een overeenkomst getekend met de federale politie.

De agenten te paard zullen acht keer per maand patrouilleren, a ratio van 40 uur per week. Dat meldt La Libre Belgique. "Het kost geld, maar het is belangrijk om onze nabijheidspolitie te versterken," zegt burgemeester Vincent De Wolf (MR) aan BRUZZ.

"Dat is fantastisch: als die paarden even stilstaan trekken ze meteen de aandacht en mensen komen een babbeltje slaan," zegt De Wolf. De cavaleristen zullen naast de fietsbrigades, hondenbrigades en klassieke wijkagenten opereren in de Etterbeekse wijken.

Volgens de overeenkomst zullen de paardenpatrouilles drie keer per maand gratis komen en acht keer betalend. Dat kost de gemeente per maand zo'n 15.000 euro. "Het is bovendien gemakkelijk omdat die paarden sowieso gestationeerd zijn in de kazerne in Etterbeek. Dus ze zijn al ter plaatse."

De paarden zullen uitgerust zijn met een gps en de agenten te paard zijn verbonden met de dispatching. "We passen hun route aan volgens de maandelijkse criminaliteitsmonitor," preciseert De Wolf nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?