Op de parallelwegen van de Tervurenlaan zal voorrang aan fietsers en voetgangers gegeven worden.

Ook de gemeente Etterbeek richt verschillende zones in speciaal voor fietsers en voetgangers. De zones zullen blijven tot ten minste het einde van de lockdown.

Etterbeek volgt met de inrichting van verschillende straten tot woonerf onder meer Brussel-Stad, dat de volledige vijfhoek omvormt tot woonerf gedurende de lockdown. Brussels minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt (Groen) had aan de gemeentes gevraagd om verplaatsing via actieve vervoersmiddelen te vergemakkelijken. "Geen enkel transportmiddel is verboden, maar we geven voorrang aan actieve gebruikers boven autobestuurders," legt Etterbeeks wethouder van Mobiliteit Rik Jellema (Ecolo-Groen) uit over de nieuwe zones.

"Het doel van de gemeente Etterbeek is om voetgangers en fietsers meer ruimte te geven op de parallelwegen van de Tervurenlaan, rondom het Jubelpark, de zijwegen van de Sint-Michielslaan en Avenue des Casernes," preciseert het persbericht van de gemeente de locaties van de zones. Op deze woonerven krijgen voetgangers en fietsers voorrang en kunnen zij zich over de hele straat verplaatsen. De snelheid van alle voertuigen is beperkt tot 20 kilometer per uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Samenleving , Mobiliteit , corona , coronavirus , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni