Evangelische kerk krijgt vergunning ondanks tegenstand gemeente Elsene

© Google Street View
| Hier, in de Waversesteenweg, komt de kerk.

In Elsene krijgt de Universele Kerk van het Koninkrijk Gods een vergunning ondanks de tegenstand van de gemeente. Die gaf een negatief advies, maar op gewestelijk niveau krijgt de kerk gelijk.

In de Waversesteenweg, vlakbij metrostation Naamsepoort, wil de evangelische Universele Kerk van het Koninkrijk Gods twee commerciële panden omtoveren tot een kerk. “En dat zonder vergunning voor de herbestemming of het samenvoegen van de twee panden”, zegt schepen van Stedenbouw Viviane Teitelbaum (MR) aan La Capitale.

“Wij hebben klachten ontvangen van buurtbewoners, want de gelovigen gebruiken een microfoon en het gebouw is slecht geïsoleerd.” In de loop van het openbaar onderzoek heeft de gemeente Elsene 24 klachten ontvangen. Die gaf dan ook een negatief advies.

Voorwaarden

De evangelische kerk trok daarop naar het Stedenbouwkundig College en kreeg groen licht van de Brusselse regering. De Universele Kerk van het Koninkrijk Gods mag er dus wel komen, mits enkele voorwaarden.

Het gebouw moet uitgerust zijn met een geluidsmeter, de geluidsinstallatie moet voorzien zijn van een begrenzer en de speakers moeten vervangen worden door kleinere luidsprekers. Daarnaast moet de kerk rekening houden met het advies van de brandweer. Binnen de drie maanden zullen de werken van start gaan. Die zouden maximum een jaar moeten duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?