© Denis Ducarme (via Facebook)

Evenementensector heeft goed gesprek met Ducarme, maar blijft op zijn honger voor datum

© Belga
18/06/2020

Vertegenwoordigers van de Alliantie van Belgische Eventfederaties hebben donderdag een goed gesprek gehad met minister van Middenstand en KMO's Denis Ducarme (MR). "Het was een constructief gesprek waaruit bleek dat de minister open staat voor onze verzuchtingen", aldus Bruno Schaubroeck, woordvoerder van de federatie. Maar een precieze datum waarop evenementen weer kunnen doorgang vinden, heeft de sector nog niet gekregen.

De sector, goed voor 80.000 werknemers in ons land, smeekt al dagenlang om een datum te krijgen en ging eerder ook langs bij de ministers Hilde Crevits (CD&V) en Alexander De Croo (Open Vld). Ze vinden het niet logisch dat openbare markten wel mogen plaatsvinden maar evenementen zoals beurzen niet.

De sector heeft zelf een plan voorgesteld aan de ministers waarbij vanaf 1 juli evenementen zouden kunnen plaatsvinden met 200 mensen indoor en 400 mensen outdoor, dit alles weliswaar met inachtneming van de afstandsregel van anderhalve meter, wat zou neerkomen op vier vierkante meter bij evenementen.

Op 1 augustus zouden de normen dan volgens het voorstel van de federatie kunnen aangepast worden naar 400 mensen indoor en 800 outdoor en vanaf 1 september zouden er geen absolute cijfers van deelnemers meer gehanteerd worden, omdat densiteit (dat is het aantal mensen op een bepaalde oppervlakte) meer relevant is dan het aantal deelnemers aan een evenement.

Het is nu afwachten wanneer de bevoegde ministers het licht op groen zetten voor de organisatie van evenementen. De sector wijst erop dat het nodig is voldoende tijd vooraf te weten wanneer ze kunnen heropstarten, omdat evenementen door de bank genomen veel voorbereidingstijd vergen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, dennis ducarme, evenementensector, coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie