Schepen Martine Raets en Burgemeester Ridouane Chahid, samen met een kat

Evere opent 'herdenkingsmuur' voor overleden huisdieren

HS
© BRUZZ
15/03/2022

In de gemeente Evere lanceert schepen van Dierenwelzijn Martine Raets (Open VLD) een 'memory wall', een herdenkingsmuur, voor huisdieren. Hiermee kunnen eigenaars van overleden of verdwenen huisdieren deze een laatste eerbetoon brengen.

Voor veel mensen maakt een huisdier deel uit van het gezin. Het verlies hiervan kan daarom hard aankomen. Op initiatief van schepen van Dierenwelzijn Martine Raets, samen met burgemeester Ridouane Chahid (PS), lanceert de gemeente Evere een digitale 'memory wall'.

“Ik ben zelf opgegroeid met huisdieren. En deze maken vaak echt een deel uit van het gezin”, vertelt Schepen van Dierenwelzijn Martine Raets. “Voor sommige mensen, vooral ouderen, is dit hun enige metgezel. Wanneer je die dan verliest komt dat heel hard aan. Met deze herdenkingsmuur wil ik die mensen steunen. Ze een plek geven waar ze hun dierbare kunnen herdenken”.

Eigenaars kunnen hun dierbare of viervoeter eren door een foto te uploaden op de website met een korte tekst. Vrienden en bezoekers kunnen hun steun uiten door een gif (een bewegende afbeelding, red.) samen met hun naam achter te laten. Meer informatie vind je op de website.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni