Expedition Swim trekt voor laatste duik naar Ter Kamerenbos

© Stephane Mignon
| De waterkwaliteit van de vijvers in het Ter Kamerenbos is geschikt bevonden.

Er is in Brussel meer geschikt zwemwater dan je denkt. Dat wil actiegroep Pool is Cool aantonen met ‘Expedition Swim’. Aanstaand weekend duiken ze voor de laatste keer dit jaar in het water, en wel in de vijvers van het Ter Kamerenbos.

Een eerdere editie van Expedition Swim in het Ter Kamerenbos werd afgelast omdat de waterkwaliteit onvoldoende was. Dit keer is de waterkwaliteit wél veilig bevonden, en besluit Pool is Cool om de zwempartij door te laten gaan.

Om zeker te zijn dat de actie door kon gaan, heeft Pool is Cool gewacht met het aankondigen tot vlak voor de datum van de zwempartij. "Het water was de laatste dagen goed, dus we gaan ervanuit dat het goed blijft," zegt Paul Steinbrück van Pool is Cool.

Omdat de datum pas vlak voor het evenement bekend werd gemaakt, zullen de inschrijvingen ter plaatse gebeuren, en niet online. Er kunnen vijftig mensen tegelijk in het water. De weersvoorspelling is niet zo goed, maar de locatie is wellicht de bekendste. Daarom hoopt Steinbrück op zo’n vierhonderd zwemmers.

Tijdens de eerste editie in de Neerpedevijvers in Anderlecht lokte Expedition Swim ook vierhonderd mensen. De tweede editie in de vijvers van de Koninklijke Visserij werd door Leefmilieu Brussel verhinderd vanwege de schommelende waterkwaliteit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?