Extinction Rebellion zingt aan Australische ambassade in Brussel

© PhotoNews

Leden van Extinction Rebellion (XR) hebben woensdag in de buurt van de Australische ambassade in Brussel een symbolische actie gevoerd uit medeleven met de menselijke en dierlijke slachtoffers van de hevige bosbranden in Australië. De activisten brachten er een eigenzinnige versie van het nummer "Beds are burning" van de groep Midnight Oil.

Over heel de wereld verzamelen activisten van XR en andere klimaatbewegingen vrijdag aan de verschillende Australische ambassades om hun steun te betuigen aan de Australische klimaatmanifestanten en hun ontevreden stem te laten horen. Bij de bosbranden kwamen volgens schattingen al 1 miljard dieren om en duizenden mensen moesten hun huizen ontvluchten.

In Brussel kwamen de klimaatbetogers op straat met pamfletten en een minuut stilte, maar ook met hun stem. Het refrein van het lied "Beds are burning" werd aangepast en dus weerklonk er "How can we dance when our earth is turning? How can we sleep while Australia is burning?"

"We vragen niet enkel aan de Australische maar ook aan Belgische en Europese overheden om de klimaatnoodtoestand af te kondigen. Als we niets doen zullen we uitsterven en die uitsterving blijkt nu al begonnen. Wij willen enkel de waarheid vertellen, ook al lijkt dat agressief voor sommigen", vertelt Marco Pulido van Extinction Rebellion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?