Extra politie in Jubelpark na petitie tegen seksueel geweld

© PhotoNews
| De triomfboog van het Jubelpark.
Updated: 01-02-2021 - 15:03

Burgemeesters Philippe Close (PS) van Brussel Stad en Vincent De Wolf (MR) van Etterbeek willen de veiligheid in het Jubelpark verbeteren, nadat Carla er op 22 januari bijna werd verkracht. De vrouw startte een petitie op tegen seksueel geweld, die ondertussen al negenduizend keer werd ondertekend.

Het Jubelpark wordt beheerd door Brussel Leefmilieu, maar aangezien het park zich uitstrekt over de territoria van zowel Stad Brussel als de gemeente Etterbeek voelen burgemeesters Close en De Wolf zich aangesproken door wat er met Carla en andere vrouwen is gebeurd. De Catalaanse advocate werd er op 22 januari om 21 uur aangerand en eist in een petitie onder andere een betere veiligheid aan het park.

“Het is niet mogelijk dat vrouwen een gevoel van onveiligheid ervaren in het hartje van de hoofdstad. We moedigen ze aan om de feiten te rapporteren en een klacht in te dienen”, klinkt het.

De politiediensten zeggen kennis te hebben van vier pogingen tot aanranding in twee jaar tijd en garanderen een regelmatige aanwezigheid in het park. De burgemeesters hebben aan hun politiezone gevraagd om de veiligheid te versterken en zullen met het politiekorps, Brussel Leefmilieu en de preventiediensten langsgaan om de veiligheid van het park te bekijken en verbeteren met bijvoorbeeld bijkomende verlichting.

“Ik ben vooral blij met de beslissing om daar met de betreffende diensten naar toe te gaan, zodat we concreet kunnen beslissen over de snelst mogelijke verbetermaatregelen”, specificeert Vincent De Wolf.

Voor Carla, die bij BRUZZ een oproep deed om de veiligheid aan het Jubelpark te verbeteren, is het al een eerste stap in de goede richting. Toch vindt ze dat de politici nog te veel op korte termijnoplossingen focussen. “Ik ben verheugd over het nieuws. Iedere verbetering is welkom, maar hopelijk komen er ook nog op lange termijn veranderingen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?