Extra veiligheidsmaatregelen voor 20 kilometer

© BRUZZ
26/05/2016

Zondag zullen voor de 20 kilometer door Brussel extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. Praktische gevolgen voor de lopers zijn er echter niet.

Welke de extra veiligheidsmaatregelen exact zijn, wil de organisatie niet communiceren. Vast staat wel dat er geen zware praktische gevolgen voor de lopers zelf zijn.

Het dreigingsniveau in Brussel en België staat voorlopig nog steeds op drie. Niveau drie (op een totaal van vier) betekent dat de dreiging wordt beschouwd als “ernstig, mogelijk en waarschijnlijk”.

De loopwedstrijd start om 9.45u. Het parcours gaat niet meer door de Wetstraat maar werd verlegd naar de Belliardstraat. In tegenstelling tot de vorige edities blijft de as E40, Reyerstunnel richting centrum, Kortenberglaan en Wetstraat dan ook open voor het autoverkeer.

Wie met de auto komt houdt in en rond het parcours wel best rekening met hinder. Dat parcours wordt afgesloten vanaf 9.15 uur. Het tunnelcomplex Jubelpark-Wet-Belliard wordt al om 7u afgesloten – de tunnels op de Louizalaan om 8u.

20 km door Brussel 2016

Op zondag 29 mei is er de 37e editie van de 20 kilometer dan Brussel. Niet minder dan 40.000 deelnemers van 113 verschillende nationaliteiten zullen deelnemen aan het grootste loopevenement van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Sport , 20 km door Brussel 2016

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni