Facebook bundelt tips van Brusselse 'locals' in nieuwe stadsgids

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 11 december 2019

Facebookgroepen van Brusselse sporters, natuurliefhebbers en taalfanaten: ze bestaan allemaal. Hun gebruikers hebben nu hun favoriete adresjes gedeeld in een nieuwe gids van Visit.Brussels. De toeristische dienst en Facebook hebben deze eerste Brussels Community City Guide woensdag samen voorgesteld.

De stadsgids komt in verschillende versies. Er is een Engelstalige en een tweetalige Nederlands-Franse bundel die geprint werd en vanaf nu verkrijgbaar is aan de infopunten van visit.brussels. Er werden al 30.000 exemplaren gedrukt. Maar de gids is ook online te raadplegen op www.cityguides.fb.com.

De Brusselse gids is onderverdeeld in zeven thematische hoofdstukken zoals "Maak vrienden terwijl je talen leert", "Ook minder mobiel de stad rond", "Go green!" of " Help mee en maak het verschil". Naast de hoofdstukken over eten, drinken, sport en cultuur is er dus ook aandacht voor vrijwilligerswerk, de stad bezoeken in een rolstoel of voedselverspilling en vegan restaurants.

"Het is een reflex geworden om op Facebook een groep te vinden die over een bepaald onderwerp gaat en zo antwoorden te krijgen op je vragen", stelt Alexis Lebedoff, Country Manager Belgiƫ voor Facebook. "Dat is zo eigen aan deze gids: hij is voor honderd procent opgesteld door mensen die deel uitmaken van de Brusselse gemeenschappen. Dus echt door de locals. Hij is wel beschikbaar voor iedereen", benadrukt Lebedoff.

Het is niet de eerste Community City Guide die Facebook lanceert. Er bestaan al gidsen over Porto, Sint-Petersburg, Kopenhagen, Istanboel en Lyon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?