Fadila Maaroufi van het Observatoire des Fondamentalismes met de dood bedreigd

© Facebook
| Fadila Maaroufi, directrice van het 'Observatoire des Fondamentalismses' in Brussel.

Fadila Maaroufi, directrice van het in Brussel gevestigde 'Observatoire des Fondamentalismes', kreeg op 5 juli een dreigbericht met onthoofdingsvideo toegestuurd. Ze heeft intussen een klacht neergelegd bij de politie.

Fadila Maaroufi, een van de stichtsters en ook de directrice van het in Brussel gevestigde 'Observatoire des fondamentalismes' - een waakhond tegen verschillende vormen van religieus fundamentalisme -, kreeg op 5 juli doodsbedreigingen via Twitter. Dat deelt ze zelf op haar sociale mediakanalen.

Aanleiding voor de doodsbedreigingen zouden enkele gevoelige publicaties zijn van het Observatoire, alsook bepaalde stellingnames van Maaroufi zelf. Op 6 juli heeft de vrouw klacht neergelegd bij de politie. "En dat terwijl het Observatoire net een duidelijk onderscheid probeert te maken tussen Moslims, de Islam en Islamisme", verklaart ze. "Net om veralgemeningen tegen te gaan."

Op haar Facebook-bericht had de directrice reeds de toon gezet: “De Islamisten laten ons niet gaan, ze willen dat we ons onderwerpen aan hun totalitaire en ultragewelddadige projecten. Ik weiger mij te onderwerpen", schrijft ze.

Het is niet de eerste keer dat Maaloufi met de dood wordt bedreigd.

Doodsbedreiging
© Facebook
| Doodsbedreiging aan het adres van Fadila Maaloufi
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?