Voormalig lijsttrekker Partij Islam veroordeeld na doodsbedreigingen

© Philippe Latteur ( via Facebook)
| Philippe Latteur is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, na doodsbedreigingen aan het adres van MR-gemeenteraadslid Amélie Pans.

Philippe Latteur, die zich bij gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kandidaat stelde om voorzitter te worden van de Islam-partij in Sint-Lambrechts-Woluwe, is veroordeeld na doodsbedreigingen aan het adres van MR-gemeenteraadslid Amélie Pans.

De feiten dateren van augustus 2018. Na een kritische Facebookpost van de lokale afdeling van de MR in Sint-Lambrechts-Woluwe, reageert Philippe Latteur gepikeerd. Hij heeft in de daaropvolgende maanden verschillende keren doodsbedreigingen geuit aan het adres van MR-gemeenteraadslid in dezelfde gemeente Amélie Pans. Zij diende een klacht in.

Het oordeel is nu geveld. Philippe Latteur, die uiteindelijk niet voldoende stemmen bijeenraapte om zich verkiesbaar te stellen, wordt nu veroordeeld tot een werkstraf van 240 uren en een geldboete van 4.000 euro. Hij krijgt ook een tienjarig verbod op het uitoefenen van zijn burger - en politieke rechten.

"Ik ben opgelucht dat de man in kwestie eindelijk veroordeeld is," vertelt Pans aan onze collega's van de RTBF. "Het waren ernstige feiten, en dat wordt nu door de rechtbank erkend."

Latteur laat wel weten dat hij in beroep zal gaan tegen het vonnis.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?