Familie stelt zich burgerlijke partij in onderzoek naar dodelijke steekpartij Evere

© BRUZZ
Updated: 11-06-2021 - 12:02

De familie van de vrouw die eind mei in Evere op straat werd neergestoken heeft zich burgerlijke partij gesteld in het onderzoek, dat is vernomen van hun advocaat. Door zich burgerlijke partij te stellen, kunnen ze inzage krijgen in het dossier. De man die sinds afgelopen vrijdag in de cel zit voor het onderzoek naar de dodelijke steekpartij, ontkent zijn betrokkenheid bij de feiten.

Eind mei werd de 36-jarige Mounia Ouyahia op straat neergestoken toen ze met haar baby van amper twee maanden oud op wandel was. De vrouw was op weg naar huis, na een bezoek aan haar broer. Ze kreeg verschillende messteken toegediend en overleed aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Kort nadien kon de politie een verdachte oppakken. Het ging om een 21-jarige man met mentale problemen, die op straat rondliep met een bebloede schaar. De man gaf een verwarde indruk, maar volgens zijn advocaat had hij niets met de zaak te maken. Speurders lieten onder andere het bloed op de schaar onderzoeken, dat niet van het slachtoffer bleek te zijn.

“Hij had zichzelf verwond, het ging om zijn eigen bloed”, verklaarde zijn advocaat Eddy Kiaku. De man werd eerder deze week vrijgelaten, nadat er een nieuwe verdachte was opgepakt en door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel was geplaatst.

Nieuwe verdachte ontkent betrokkenheid

De nieuwe verdachte is een 26-jarige man uit Evere. De man zou zijn opgepakt nadat hij door kennissen werd herkend als mogelijke verdachte. Er is op het eerste zicht opnieuw geen link tussen de nieuwe verdachte en het slachtoffer. Getuigen hadden een zwarte man gezien die de vrouw zou hebben neergestoken. Die getuigen hebben de verdachte nadien herkend op een fotoreeks.

Vlak na zijn arrestatie verklaarde hij dat hij de avond van de steekpartij zijn woning niet had verlaten, maar dat bleek niet te kloppen. Zo is de man te zien op beelden van een bewakingscamera in de buurt. Daarenboven trof de politie bij een huiszoeking een mes en een bebloede trui aan, een trui die hij ook droeg op de bewakingsbeelden. Of het gaat om bloed van de 36-jarige Mounia, is nog niet duidelijk. Het kledingstuk en het mes worden momenteel nog grondig onderzocht. Bij een nieuwe huiszoeking vandaag werd ook de laptop van de verdachte in beslag genomen.

De man ontkent zijn betrokkenheid bij de feiten, dat is vernomen van zijn advocaat. De verdachte is onlangs teruggekeerd uit Canada en zou in 2015 betrokken zijn geweest bij feiten van oplichting. De verdediging heeft intussen beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer om het aanhoudingsmandaat van de Brusselse onderzoeksrechter te bevestigen.

Opsporingsbericht met betrekking tot de dodelijke steekpartij in Evere op 30 mei 2021
© Belgaimage
| Uit het opsporingsbericht van de dodelijke steekpartij in Evere op 30 mei 2021.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?