Federaal engagement voor Metro 3 en Meiser/Reyers

Meiserplein verkeer 04 Meiserplein verkeer 04
© Bart Dewaele
© Bart Dewaele

De federale overheid bevestigt de financiële steun voor de realisatie van metrolijn 3 en de heraanleg van het Meiserplein en de Reyerslaan. Dat laat minister Didier Reynders (MR) weten.

Reynders is in de federale regering bevoegd voor Beliris, het fonds voor de uitstraling van de hoofdstad. Beliris gaat het noordelijke deel van de toekomstige metrolijn 3 financieren. Het gaat om een nieuwe tunnel vanaf het Noordstation in Schaarbeek tot aan het treinstation Bordet in Evere. De investering wordt geschat op 750 miljoen euro.

De vernieuwing van het Meiserplein, inclusief een nieuwe tunnel, en de heraanleg van de Reyerslaan na de afbraak van het oude viaduct, zou 165 miljoen kosten. Ook bij dat project zal geld van Beliris worden aangesproken.

De federale regering heeft zich nu voor beide projecten formeel geëngageerd. De beslissing moest dringend genomen worden om de plannen niet te vertragen. Over andere projecten van Beliris in 2015, 2016 en 2017 spreekt de federale regering zich later pas uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?