Feestvierders laten sporen na in Woluwepark

20200611_WOLUWEPARK_AFVAL_FEESTJE
© via Facebook
| Wandelaars troffen het park donderdagochtend zo aan.
© via Facebook
| Wandelaars troffen het park donderdagochtend zo aan.

Voor de tweede keer deze week hebben nachtelijke feestvierders lege flesjes bier en drinkbekers achtergelaten in het Woluwepark. De gemeente Sint-Pieters-Woluwe gaat voortaan vaker controleren in het park.

Een wandelaar trof woensdagochtend lege blikjes bier, heel wat glazen flessen en zelfs een lege bak pils aan in het Woluwepark. Het achtergelaten afval lijkt erop te wijzen dat er een nachtelijk feestje heeft plaatsgevonden. Het sluikstorten dat daarmee gepaard gaat zet kwaad bloed op sociale media.

Caroline Lhoir (Ecolo), schepen van Netheid in Sint-Pieters-Woluwe, nam intussen contact op met Leefmilieu Brussel. Uit het antwoord van de parkbeheerder blijkt dat het al de tweede keer is deze week dat feestvierders hun afval op die plek achterlaten. "Dat komt door de afgelegen locatie en het gebrek aan controle", oordeelde Leefmilieu Brussel.

Lhoir verwittigde burgemeester BenoƮt Cerexhe (CDH) voor extra waakzaamheid. Volgens de krant La Capitale zal de gemeente er de komende dagen en weken regelmatiger controleren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?