Fietsbrigade en brandweer helpen bij thuisbevalling in Laken

© Politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene

De fietsbrigade van de politie hielp woensdag bij een thuisbevalling in Laken. De ploeg was ter plaatse gesneld na een noodoproep van de echtgenoot en kon ervoor zorgen dat de straat vrij bleef zodat een ladderwagen van de Brusselse brandweer de intussen kersverse moeder met kind kon evacueren.

De noodcentrale had omstreeks 11 uur een oproep gekregen van een man wiens vrouw thuis aan het bevallen was. Dat gebeurde tijdens de wekelijkse markt aan de Antwerpsesteenweg in Laken. "Een Bikersploeg ging meteen ter plaatse, maar toen de agenten aankwamen en de echtgenoot aantroffen, was de baby al geboren.

"Alleen konden de moeder en het kind het pand niet via de trap verlaten", legt Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene, uit. De politie-inspecteurs verwittigden daarop de brandweer, die met een ladderwagen ter plaatse kwam, en zorgden er intussen voor dat de straat vrij bleef. Geen evidente opdracht met alle marktbezoekers.

"Onze interventie heeft er mee voor gezorgd dat de woning goed toegankelijk was en de brandweer makkelijk ter plaatse kon komen, zodat de tussenkomst vlot verliep en moeder en kind in veilige omstandigheden naar het ziekenhuis konden gebracht worden", aldus de politiewoordvoerster. "Ze stellen het intussen goed."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?