Fix My Street wint Agoria Smart City Award

Technologiefederatie Agoria reikt de Smart City Award uit aan de Fix My Street applicatie van het Brussels Gewest. Met die app kun je problemen aan de openbare weg melden, zoals een gat in het wegdek. De voorbije twaalf maanden werden er meer dan 20.000 incidenten gemeld.

In het voorjaar van 2013 ging de app van start, eerst voor professionele gebruikers zoals nutsmaatschappijen en wegbeheerders en vervolgens ook voor het grote publiek.

Sindsdien zijn er al 38.714 meldingen binnen gelopen. Het afgelopen jaar was een recordjaar, de voorbije twaalf maanden zijn meer dan 20 000 incidenten gemeld. 

Dat kan gaan van een put in de weg, over een fietspad vol bladeren tot defecte straatverlichting. De app stuurt de melding door naar de wegbeheerder of verantwoordelijke. De gebruiker wordt op de hoogte gehouden van de status van het gemelde probleem.

Niet alleen het aantal meldingen zit in de lift, ook het aantal professionele gebruikers blijft groeien, dat zijn er nu 430. 

Tijd voor een prijs, vond Agoria. De nationale technologiefederatie reikte daarom de jaarlijkse Smart City Award uit aan de staatssecretaris bevoegd voor Digitalisering Bianca Debaets (CD&V).

“Het bewijst nog maar eens dat Brussel steeds meer een Smart City wordt. Dat ook de sectorfederatie dit nu erkent, is een opsteker voor ons beleid”, vertelt Debaets.

“De app Fix My Street gaat al enkele jaren mee, maar boet niet in aan populariteit. Wel integendeel. Dat zegt iets over het gebruiksgemak van de app. Het leert ons ook dat de Brusselaar echt wel bereid is om de stad mee met de overheid beter te maken.”

Fix MyStreet werd in 2007 bedacht in het Verenigd Koninkrijk. Het idee wordt inmiddels toegepast in twintig landen overal ter wereld, in België wel alleen in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?