Flashmob in Centraal Station voor Still Standing for Culture

© Belga
01/05/2021

In het Brusselse Centraal Station hebben honderden mensen zaterdag een flashmob gehouden, in het kader van Still Standing for culture. In de centrale hal en trap van het station zongen en dansten ze in groep, op muziek die gespeeld werd door een groep muzikanten.

De sfeer was de hele tijd vrolijk en opgewekt, al hielden heel wat deelnemers zich niet aan de sociale afstand of aan de verplichting om een mondmasker te dragen. Bij de dansers bevonden zich mensen van alle leeftijden, waaronder heel wat gezinnen met jonge kinderen. Na ongeveer een kwartier verliet de groep het station.

De flashmob vond plaats in het kader van Still Standing for Culture, de campagne van de culturele sector tegen de coronamaatregelen.

In een eerdere versie van dit artikel werd een link gelegd met het verboden evenement La Boum in het Ter Kamerenbos, maar een woordvoerder van 'Still standing for Culture' laat weten dat er geen link is tussen de twee evenementen. De groep uit het Centraal Station zakte vervolgens wel af naar het Flageyplein en probeerde vandaar richting Ter Kamerenbos te raken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni