Flashmob tegen racisme in Elsene

© Steven Grumiau
| Acties op het Flageyplein nav Internationale Dag tegen Racisme

Elsene trekt dit jaar alles uit de kast op de Internationale Dag tegen Racisme. Tussen 13u en 17u kan je op het Flageyplein terecht bij verschillende standen van organisaties die zich bezighouden met het thema. Het is één van de initiatieven die Brussel organiseert om aan te tonen dat racisme meer aandacht moeten krijgen.

Romain De Reusme (PS), schepen van Gelijkheid en Solidariteit in Elsene: “We doen dit omdat we nog altijd teveel klachten horen over racisme. Racisme is een misdrijf. Daar willen we vandaag iedereen aan herinneren. Zeker in een gemeente als Elsene waar we inwoners hebben van minstens 180 verschillende nationaliteiten.”

De flashmob gaat van start om 16u30 op het Flageyplein. De schepen wou ons nog niet meer details geven over wat er staat te gebeuren.

Elders in Brussel

Ook op de parking van het Jubelpark is er een samenkomst georganiseerd door Egalité van de Federatie Wallonië-Brussel om aandacht te geven aan racisme en discriminatie. De bijeenkomst vindt plaats tussen 16u30 en 17u30.

Daarnaast wordt er ook op Thurn & Taxis vanavond – om 18u - een theatervoorstelling gewijd aan het thema: “The D-Word”. Het is een interactief theaterstuk geïnspireerd op waargebeurde feiten over gevallen van discriminatie op de werkvloer.

Deze zaterdag wordt er in Brussel, zoals elk jaar, betoogd tegen racisme en discriminatie. Deze nationale betoging gaat om 14u van start aan het Noordstation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?