Fox News in ‘kritische reportage’ over Molenbeek: ‘jihadihoofdstad van Europa’

'Politici kijken weg omdat ze stemmen nodig hebben,' aldus Hopkins

Molenbeek is nog altijd de jihadhoofdstad van Europa. Dat is althans wat de rechtse, en niet onbesproken, columniste Katie Hopkins besluit nadat ze een bezoekje bracht aan de Brusselse gemeente. "Politici sluiten de ogen om stemmen te kunnen halen," aldus de Britse op het Amerikaanse Fox News.

Hopkins is geen onbesproken figuur. In het verleden werd ze bij verschillende media aan de kant geschoven omwille van haar controversiële, en volgens sommigen racistische, commentaren. Zo noemde ze migranten ooit “kakkerlakken” die zich “even snel verspreiden als het norovirus.”

Ze maakte haar reportage over Molenbeek voor het rechtse Canadese medium The Rebel Media.

'Schepmans ontloopt verantwoordelijkheid'

Tijdens haar bezoek aan Molenbeek, waar volgens Hopkins geen reporters zich durven te wagen omdat er zoveel moslims wonen en bovendien iedereen een boerka draagt, heeft ze een gesprek met burgemeester Françoise Schepmans (MR).

De Britse 'mediapersoonlijkheid' legt de burgemeester tijdens het interview op de rooster, omdat ze een maand voor de aanslagen een lijst had gekregen met daarop tientallen namen van jihadisten in Molenbeek, ook Abdeslam en Abaaoud.

Hopkins vraagt aan Schepmans waarom ze niets met die lijst gedaan heeft. Schepmans probeert uit te leggen dat het niet haar taak is om die mensen te arresteren, maar wel die van de federale politie. Bovendien, zo zegt Schepmans, kan je mensen niet arresteren zonder dat ze een misdaad gepleegd hebben. "Ik ben geen sheriff."

Dat kan Hopkins maar moeilijk begrijpen. Ze concludeert dat Schepmans haar verantwoordelijkheid ontloopt en is er zo van aangedaan dat ze zelfs in tranen uitbarst.

Partij Islam

Hopkins brengt verslag uit van haar bezoek bij Fox News. Daar heeft ze het ook over de partij Islam, volgens de Amerikaanse zender de nieuwe “rijzende ster” in het politieke landschap. De partij wil graag de sharia invoeren in België, en dat ziet Hopkins naar eigen zeggen ook nog wel gebeuren. Het feit dat de partij ook hier voor heel wat controverse heeft gezorgd en door zowat alle andere politieke partijen scherp veroordeeld werd, vermeldt ze niet.

Hopkins besluit dat politici in Molenbeek de ogen sluiten voor bepaalde zaken omdat ze stemmen willen halen bij de moslimgemeenschap.

Bekijk het volledige interview met Hopkins over haar bezoek aan Molenbeek hieronder:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?