Foyer lanceert COVID-campagne in 18 talen

© Belgaimage
| Een verpleger brengt alles in gereedheid voor een injectie met het vaccin tegen Covid-19 van Pfizer/BioNTech in het Brussels rusthuis Notre Dame de Stockel.

De Brusselse vzw Foyer organiseert een informatiecampagne in 18 talen over het coronavaccin. Brugfiguren uit verschillende gemeenschappen zorgen samen met Foyer voor de verspreiding.

Sinds het begin van de coronapandemie is de taalbarrière een groot probleem bij het informeren en beschermen van groepen met een migratieachtergrond tegen corona. Daarom gaat vzw Foyer nu van start met een vaccinatiecampagne in 18 talen. De Brusselse vereniging werkt rond diversiteit, interculturaliteit en sociale cohesie.

Het gaat om online explainervideo's in 18 specifiek gekozen talen die gesproken worden door belangrijke Brusselse bevolkingsgroepen, waaronder Nederlands, Frans, Engels, en Klassiek Arabisch. Maar ook Marokkaans Arabisch, Berbers, Turks, Albanees, Russisch, Urdu, Bulgaars, Chinees, Roemeens, Romanes, Lingala, Swahili, Peul en Kinyarwanda komen aan bod. De video's worden gemaakt in een pedagogische stijl, zoals andere sensibiliseringscampagnes van de overheid.

Een belangrijke schakel in dit proces zijn de eerstelijnspartners, leerkrachten, thuisverpleegkundigen en straathoekwerkers, die het materiaal zullen verspreiden. Dat staat vanaf morgen op de website en sociale mediaprofielen van Foyer VZW.

“Voor heel wat Brusselaars volstaat de reguliere overheidscommunicatie over vaccinatie vandaag niet," zegt VGC-Collegevoorzitter Elke Van den Brandt. "Er is een taalbarrière of te weinig geloof in de goede werking van vaccins. Met deze campagne in 18 verschillende talen bereiken we mensen die we anders moeilijker bereiken. In de strijd tegen corona is dit cruciaal.”

Vzw Foyer krijgt hiervoor een eenmalige projectsubsidie van 54.000 euro uitgereikt door de VGC. Morgen gaan de video's online.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?