Franstalig personeel van 137 Brusselse rusthuizen krijgt Nederlandse les

© BRUZZ
Updated: 05-05-2021 - 15:06

De Brusselse welzijnsinstelling Iriscare gaat samen met het Huis van het Nederlands Brussel en het CVO Brussel het Frans- en anderstalige personeel en de directieleden in de 137 Brusselse rust- en verzorgingstehuizen Nederlandse lessen aanbieden. De opleiding kadert binnen de naleving van het principe van externe tweetaligheid bij Brusselse instellingen.

Ze werd vorige week bij BRUZZ al aangekondigd door Patrick Manghelinckx, de directeur van het Huis van het Nederlands. Het doel van de samenwerking is om de kwaliteit van het onthaal en de communicatie in de zorginstellingen van Iriscare te verbeteren, en dat betekent ook een voldoende Nederlandstalig aanbod voorzien. Zowel bewoners, bezoekers als collega's moeten vlot elkaar kunnen begrijpen en helpen in het Frans en het Nederlands.

Het Huis van het Nederlands Brussel en CVO Brussel zullen in de komende maanden een opleidingstraject uitwerken op maat van de doelgroep, met specifieke aandacht voor het taalgebruik en de context binnen de gezondheidssector. De opleiding wordt ook afgestemd op het taalniveau van de deelnemers.

"Ik ben zeer verheugd met de samenwerking tussen Iriscare en het Huis van het Nederlands. Een non-profitorganisatie met bewezen ervaring, die een Nederlandstalig opleidingsaanbod gaat uitwerken op maat van het personeel en de directieleden van rusthuizen. Dat is een volgende stap in de richting van een gepersonaliseerde ondersteuning van de bewoners in rusthuizen", verklaart Alain Maron (Ecolo), Brussels minister voor Sociale Zaken en Gezondheid.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?