Persconferentie van minister voor Huisvesting, Levenskwaliteit, Leefmilieu en Energie Céline Fremault over de start van de lage emissiezone in Brussel op 1 januari 2018

| Céline Fremault (CDH)

Fremault zegt vertrouwen op in bestuur sociale huisvestingsmaatschappij

KH
© BRUZZ
21/01/2019

Openbare aanbestedingen die niet koosjer zijn, huurlasten die niet beheerd worden en een problematisch personeelsbeleid. Brussels minister van Huisvesting Céline Fremault (CDH) zet de top van de sociale huisvestingsmaatschappij Logement Molenbeekois op non-actief na een vernietigende audit.

De krant La Dernière Heure bericht deze maandag over een voorlopige audit die de Molenbeekse maatschappij doorlicht. De doorlichting van de sociale huisvestingsmaatschappij gebeurde op vraag van bevoegd Brussels minister Céline Fremault, die op haar beurt op klachten reageerde.

De voorlopige versie van de audit toont volgens de minister dat een hele reeks dingen bij de maatschappij vierkant draaien. “De audit stelt extreem ernstige mankementen vast bij het beheer van de sociale huisvestingsmaatschappij,” laat Fremault weten. “Met name rond openbare aanbestedingen, de manier waarop omgegaan werd met de huurlasten (voor bijvoorbeeld elektriciteit en schoonmaak van gemeenschappelijke delen, red.), het personeelsbeheer en de loonpolitiek.”

Ruim 3.000 woningen

De problemen zijn volgens Fremault zo algemeen dat ze aan de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) vraagt om het beheer van Logement Molenbeekois over te nemen. Het huidige bestuur van de maatschappij is volgens de minister niet meer in staat om de organisatie, die ruim 3.000 woningen beheert, te beheren.

De maatregelen komen als een koude douche voor het directiecomité onder leiding van Alain Bultot (van PS-signatuur) en voor de voorzitter Michel Eylenbosch (MR).

Fremault vraagt ook dat de BGHM het gerecht inschakelt om een eigen onderzoek te voeren.

De BGHM valt onder Fremaults voogdij en geeft naar alle verwachting ook gevolg aan de eis van de minister.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Molenbeekse Haard , Céline Fremault

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni