Frituur Fontainas blijft nog tot 15 november

© BRUZZ
12/10/2017
Ook in:
nl fr

Friterie Fontainas blijft nog tot 15 november frieten bakken aan de Hallepoort. "De timing van de werken is lichtjes gewijzigd, iets wat vaak gebeurt", zegt bevoegd schepen Patrick Debouverie aan BRUZZ. "Dat komt goed uit voor de frituur, die daardoor iets langer kan blijven." Uitbater Nikos Barsakis ging eerst nog in beroep tegen de beslissing van de gemeente Sint-Gillis, maar dat is verworpen.

Friterie Fontainas in Sint-Gillis moest eigenlijk op 15 september al sluiten op vraag van de gemeente. Die wil het frietkot weg vanwege de geplande renovatie van het Jacques Francksquare. De familie Barsakis, die er al veertig jaar een frietkot uitbaat, wilde daar voorlopig nog niets van weten.

De gemeente stuurde een tweede brief met als deadline 6 oktober, maar de uitbaters gingen in beroep tegen de beslissing van de gemeente bij de Raad van State. Die oordeelde uiterlijk op 6 oktober dat de gemeente Sint-Gillis het recht aan zijn kant heeft.

"Nu moet de uitbater zijn verantwoordelijkheid nemen en het frietkot zo snel mogelijk demonteren,” zegt een woordvoerder van de gemeente aan La Capitale. Die benadrukt nogmaals dat de renovatie ook in het belang is van de buurtbewoners.

Het frietkot moet nu voor 15 november gedemonteerd worden. "De timing van de werken is lichtjes gewijzigd, iets wat vaak gebeurt", zegt bevoegd schepen Patrick Debouverie aan BRUZZ. "Dat komt goed uit voor de frituur, die daardoor iets langer kan blijven." Debouverie maakt zich sterk dat de derde deadline de definitieve is.

Of de uitbater elders een nieuw frietkot mag openen, is nog niet bekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni